perjantai 4. huhtikuuta 2008

ensimmaiset tyopaivat

no niin, ensimmainen viikko on melkein takana, ja olen kerennyt polttaa itseni auringossa muutaman kerran ( en pahasti, mutta kuitenkin) ja saada jalkoihin muutamat rakot :)

Toitten alkaminen jannitti hirveasti keskiviikko aamuna, pelkasin etten osaa mitaan. Kun kello loi kymmenen aamulla painelin keittioon ja pomoani Germania ei nakynyt missaa. Kysaisin sitten eraalta tyontekijalta Carlosilta etta missahan mahtaa German olla. Vastaukseksi sain " uno momento" Odotin siis noin 15 minuuttia :) Kun German tuli, han hammastyi kun mina olin keittiossa, koska han oli kokaan unohtanut etta aloitan tanaan tyot. No minut laitettiin sitten hommiin eli pilkomaan kasviksia. ja sitahan tein pari tuntia. Voin kertoa etta kasvikset kuten porkkanat ja paprikat on tullu tutuksi naina muutamina tyopaivina :)

Tyothan minulla alkaa aina kello 10 ja kestaa kello 14 asti, sitten on vapaata 4 tuntia, mitka yleensa vietan rannalla, ja sen jalkeen taas toita kello 18 kello 22 asti. Keitto toiminta on erilaista kuin suomessa, kaikki kinkut, kasvikset yms leikataan samalla laudalla, joka ehka saateen pyyhkia silloin talloin. Hygenia ei ole niin suuressa osassa kuin suomessa. Kaikin puolin todella erilaista kuin mihin olen tottunut.

Keskiviikkona meilla on barbeque ilta, joten raahaamme keittiosta grillit ulkobaariin ja grillaan ruuat siella. Minakin paasin mukaan tuohon iltamaan, mutta Yereo ei tarvinnut minun apuani kun oli niin vahan asiakkaita, joten minun osakseni jai seisominen paikoillaan ja hymyileminen :D mutta hauskaa oli. Muuten tyot ovat vahan tylsia, tanaankin leikkasin 4 tunita pekonia, kinkkua ja makkaraa. Niiden haju eri varmaan koskaan lahde kasistani.

Mutta se toista talla kertaa, kun ei siella ole oikeastaan mitaan erikoista tapahtunut. Vapaa aikani en ole oikein kerennty lahtea tata kylaa kauemmaksi, kerran eksyttiin Markin ja Helenan kanssa playa de inglesin baareihin. Mutta ensi torstaina me lahdetaan Helenan kanssa Teneriffalla kaymaan , sinne jarjestetaan paivan retki, ja siella kierretaan teneriffa saarta ja kaydaan puistossa, jossa on delfiineja, valaita yms. matka kuulostaa hauskalta :)

Vietan yleensa illat lahibaarissa Helenan ja Markin kanssa pelaten biljardia. :) mika on hauskaa. Pitaisi varmaan selventaa etta Helena on suomalainen ja 27 vuotias ja Mark on Britti ja lahemmas 35 ikaa. En tieda hanen ikaa tarkasti, kun kysyin sita, han kaski minun arvata ja vastasin 30. Mark antoi pusun poskelle ja sanoi "Kiitos" :D eli mika tarkoittaa etta Markin taytyy olla reilusti yli 30 :D

Ilma taalla on toella lammin ja valilla hyvin tunkkainen. Tanaan on ollut pilvista, mutta lampotila ei ole laskenut varmaan astettakaan.
Hieman on ikava kylla suomeen, kun valilla taalla tuntuu yksinaiselta kun ei ymmarra kielta, mutta onneksi ihmiset on mukavia :)

2 kommenttia:

Katjuska kirjoitti...

Meette siis Loro Parkkiin Teneriffalla. Se on kiva paikka. Löytyy tosiaan delfiini, merileijona ja vaikka mitä showta. Kerro kavereille terkkuja.

Jaksapa vielä kuukaus ootella, niin tullaan sua viihdyttämään. Mä en ainakaan malttais oottaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei neiti, kaiketi nyt vastaan viimeiseen kirjoitukseesi, luulen ainakin niin, mikä taas ei ole tiedon väärti. Kiva lukee sun kuulumisia, mutta nyt olet ollut hiljaa monta päivää, mikäli siis tämä 4.4 on sun vika kirjoitus. Pidä huolta ja hauskaa. Kuulumisiin, Ulla (kummisi parempi puolisko)